Florant springt 25 jaar oud record uit de boeken

Hinkstapspringer Fabian Florant heeft vrijdag bij de EK indooratletiek in Göteborg het Nederlands record verbeterd. Met een afstand van 16.69 meter sprong hij het 25 jaar oude record van Frans Maas (16,24) uit de boeken. Florant plaatste zich voor de finale.

Remona Fransen miste op de meerkamp net een medaille. Zij werd vierde met een totaal van 4.571 punten, 37 minder dan de nummer drie Hanna Melnysjenko uit Oekraïne. Nadine Broersen stond na drie onderdelen vijfde, maar viel terug naar de twaalfde plaats als gevolg van een diskwalificatie op de 800 meter. De titel ging naar Ida Antoinette Nana Djimou uit Frankrijk. Het zilver was voor Wit-Russin Yana Maksimava.

Thijmen Kupers plaatste voor de halve finales 800 meter. Hij werd tweede in zijn serie in een tijd van 1.50,78. Kupers ontworstelde zich in zijn serie aan het nodige gedrang. Tegenover de website Losse Veter zei hij: „Het was chaos, zo werd er geduwd. Wegwezen hier, dacht ik. Ik heb versneld, de kop overgenomen en was blij dat ik voor de finish nog maar door een tegenstander werd achterhaald. Plaatsing voor de halve finale, daar ging het om.”

Sharona Bakker was teleurgesteld dat ze niet de finale haalde op de 60 meter horden. Zij liep met 8,05 seconden weliswaar haar beste seizoentijd, maar was me een vijfde plaats in haar serie de ‘best of the rest’. „Vervelend dat ik in de snelste halve finale liep. Overall liep ik de zevende tijd. Nu staan atleten in de finale die ik op tijd heb verslagen. Alleen over mijn tijd ben ik tevreden”, zei ze tegen Losse Veter.