Een stier in de financiële wereld

Fotografe Cindy Heijnen reist door Nederland op zoek naar kleine en grote winnaars en bekijkt het belang van winnen vandaag de dag.

Vermogensbeheerder Martine Hafkamp heeft de Gouden Stier voor beste Beleggingsexpert gewonnen.

„In de financiële wereld gebruikt men geregeld de termen bull market and bear market, voor respectievelijk een markt met stijgende en dalende curven. Wanneer een stier zijn tegenstanders aanvalt, duwt hij hem met zijn hoorns omhoog, een beer slaat zijn vijand tegen de grond. Daarom deelt beurswebsite Belegger.nl jaarlijks ‘gouden stieren’ uit, de Nederlandse ‘Oscars’ van de beleggingswereld met categorieën als beste Financieel commentator en beste Vermogensbeheerder. Ik kreeg de prijs voor de beste Beleggingsexpert van 2012. In tegenstelling tot de andere categorieën word je voor deze categorie genomineerd door de lezers van de website en niet door experts. Nadat de verschillende genomineerden waren gekozen, konden lezers enkele weken stemmen op hun favoriet. Aan de hand hiervan werden de uiteindelijke winnaars bepaald. Het is binnen ons veld echt een eer om deze prijs te ontvangen. Ik schrijf wekelijks beurscommentaren op de website van Belegger.nl, dus in die zin heb ik best wat werk verricht om een van de genomineerden te kunnen worden. Toch had ik niet verwacht de prijs te winnen; de financiële wereld blijft een mannenwereld en in de media en bij prijsuitreikingen zie je vaak dezelfde namen voorbijkomen. Ik ben niet een van die namen. Het is niet gek om in deze tijden van economische onzekerheid financiële prijzen uit te rijken. Ze tonen juist dat er nog mensen zijn die zich binnen de financiële wereld onderscheiden in positieve zin, die investerende klanten toegevoegde waarde bieden. Je wint dan ook geen geld, enkel een beeldje en de eer. Maar het is natuurlijk ook goed voor je bedrijf.”

Interview Sabeth Snijders