Binnenkijken

Thijs Wolzak fotografeert het drie eeuwen oude koetshuis van Michel en Maureen van der Berg.

michel van der breggen
michel van der breggen

Huis Ooit zouden hier de paarden van Napoleon hebben gestaan. In elk geval is het koetshuis dat hoort bij buitenplaats Vegtvliet (Breukelen), zo oud – 282 jaar – en zo bijzonder dat Monumentenzorg heeft bepaald dat de ruiven, de drinkbakken en de gietijzeren palen met paardenhoofden nooit weg mogen. Dat levert voordelen op, zoals klimplezier voor zonen Armin (5) en Quinten (3), maar die palen zijn soms ook een sta-in-de-weg. „Het was een beetje passen en meten met de meubels”, zegt Michel van der Berg (41, belastingadviseur).

Interieur In 2006 kochten Michel en zijn vrouw Maureen (39, obligatieanalist) het huis aan de Vecht, als onderdeel van een 40 meter lang pand met nog twee woningen. Vorig jaar konden ze de hooizolder erbij kopen. De verbouwing onder architectuur leverde een ruim, licht huis op met vier slaapkamers, twee badkamers en een grote keuken met een open trap naar boven. Michel en Maureen spraken af dat ze het qua inrichting zo rustig en strak mogelijk zouden houden. „Ik ben van het verzamelen – kunst, boeken, souvenirs. Voor de verbouwing was het, hoe zal ik het zeggen, wat meer eclectisch.” In de ‘stal’ daarom alleen nog een stoel, een kist en de zithoek. Aan de muur een werk van kunstenaar Chris Berens. Bij de stoel staat een foto die Michel tijdens de verbouwing maakte van een paard met gehoorbeschermers.

Van Ikea „Lampen, kasten, van alles. Doordat het betaalbaar is, kun je nog eens wat verwisselen in je interieur.”

Meenemen bij brand „De iPads en iPhones.”