‘Volg mij maar.’ De wereld over met Instagram en je vriendinnetje

Een foto uit het Instagram-project 'Follow me'.
Een foto uit het Instagram-project 'Follow me'. Foto Murad Osmann

Murad Osmann uit Moskou is veel op vakantie. Hij had de gewoonte om daarbij veel foto’s te maken, terwijl zijn vriendin hem juist bij de hand wilde pakken om dingen te bekijken. Hij combineerde de twee: een fotoserie waarin het meisje altijd in beeld is terwijl ze Murad meetrekt.

Twijfel op de redactie, of we hier wel iets mee wilden doen. Redenen om het niet te doen:

  • We hebben een beetje een hekel aan Murad. De uitslover (hier, dit is ‘m) reist de hele wereld over met een bloedmooie vriendin en wil graag dat iedereen dat ziet.
  • Sommige foto’s zijn wel erg in scène gezet (zoals deze bij de Brandenburger Tor in Berlijn).
  • Mooie fotografie? Nou, nee, hij krijgt vooral veel hulp van de filters van iPhone-apps als Camera+.
  • Is ze hier nou naakt? Wat voor mensen zijn dit?
  • We hebben een beetje een hekel aan Murad.

Redenen om het wel te doen:

  • Tja, de foto’s. Je blijft ernaar kijken. Ze fascineren, of het nu is om de plekken (Euro Disney in Parijs, een zwembad in Singapore, Olympische Spelen in Londen, rijstvelden op Bali, het water in Venetië) of om de achterkant van de dame. Of de combinatie.

Mocht je je afvragen waar het stel het geld en de tijd vandaan haalt om vrijwel elke week ergens anders te zijn: Murad zegt tegen Mashable dat hij voor z’n werk (voor een productiebedrijf) veel in het buitenland is en dat z’n vriendin dan vaak ook nog een paar dagen overkomt. Hij kreeg het idee voor de serie, getiteld ‘Follow me’, als volgt:

“De eerste was in Barcelona, waar we op vakantie waren. Mijn vriendin was een beetje geërgerd dat ik altijd overal foto’s van maakte, dus ze pakte mijn hand en trok me mee. Maar dat zorgde er niet voor dat ik stopte met fotograferen.”

Murad en zijn vriendin - ze heet Natalia en heeft een eigen Instagram-account - blijven reizen maken en de fotoserie aanvullen. Je kunt Murads project hier volgen.