‘Mister Vitesse’ Theo Bos op 47-jarige leeftijd overleden

Theo Bos, ook wel bekend als 'Mister Vitesse' is gisteren op 47-jarige leeftijd overleden.
Theo Bos, ook wel bekend als 'Mister Vitesse' is gisteren op 47-jarige leeftijd overleden. Foto ANP

Voormalig voetballer en trainer Theo Bos is gisteren overleden. Dat meldt Voetbal International. Bij Bos werd begin vorig jaar alvleesklierkanker geconstateerd. Hij is 47 jaar geworden.

De Nijmegenaar stond ook wel bekend als ‘Mister Vitesse’. Bos speelde liefst vijftien jaar, van 1983 tot 1998, voor Vitesse. In de vijftien seizoenen tijd speelde de verdediger 369 wedstrijden waarin hij negen keer scoorde. Bij andere profclubs voetbalde hij in zijn loopbaan niet. Na zijn voetbalcarrière ging hij bij de Arnhemmers aan de slag als jeugdtrainer. In 2005 vertrok hij naar FC Den Bosch, waarna hij in 2009 bij Vitesse terugkeerde, dit keer als hoofdtrainer. Vanwege teleurstellende resultaten werd hij oktober 2010 ontslagen waarna hij Polonia Warschau en FC Dordrecht leidde.

Toen bij hem vorig jaar januari alvleesklierkanker werd geconstateerd, moest hij vanwege zijn gezondheid een stap terug doen. Virgil Breetveld maakte het seizoen af bij Dordrecht, maar Bos zat wel vrijwel iedere wedstrijd op de tribune.

‘Dit lichaam heeft me gebracht wie ik ben’

In een aangrijpend interview met de NOS sprak Theo Bos afgelopen december over zijn ziekte, zijn carrière en de naderende dood.

“Op wie moet ik boos zijn? Dit lichaam heeft me gebracht wie ik ben. Het enige wat dit lichaam nu doet is me een beetje in de steek laten. En dat is wel jammer. Dat had best dertig jaar later mogen gebeuren.”

Op Radio 1 liet technisch directeur Ted van Leeuwen van Vitesse vanochtend weten dat hij ‘vol ongeloof’ heeft kennisgenomen van het overlijden van Bos. “Dit is een bijzonder harde klap.”