Vitesse eert clubicoon Bos met zege op Utrecht

Op een emotionele avond heeft Vitesse in de Eredivisie gewonnen van FC Utrecht. De wedstrijd die grotendeels in het teken stond van het overlijden van clubicoon Theo Bos, eindigde in 2-0 door goals van Mike Havenaar en Wilfried Bony.

Bos, die gezien wordt als Mister Vitesse, bezweek gisteravond aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Voor de wedstrijd waren er diverse acties voor Bos op poten gezet, maar het meest indrukwekkend was misschien wel de vierde minuut van de wedstrijd. Op verzoek van de thuisploeg legde scheidsrechter Nijhuis het duel even stil, waarna een minuut van applaus volgde. Het was een verwijzing naar het rugnummer vier dat Bos gedurende zijn tijd als speler altijd droeg. Hij speelde in totaal 369 competitiewedstrijden voor de Arnhemmers en was later ook nog hoofdcoach van Vitesse.

Om Bos te eren speelde Vitesse verder ook met rouwbanden, was er een minuut stilte voor de wedstrijd en legden de spelers van de thuisploeg bloemen neer bij een groot portret van Bos, dat door Theo Janssen het veld op was gedragen. Bijzonder was ook het moment in de 56e minuut, waarbij Bony zijn treffer (2-0) ingetogen vierde en een shirt met een afbeelding van Bos liet zien.

Al vroeg in de wedstrijd nam Vitesse een voorschot op het gewenste mooie eerbetoon voor Bos, toen Havenaar klungelig verdedigen van Utrecht afstrafte en het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam. Na rust zette Utrecht serieus aan, maar het doelpunt viel tegen de verhouding in aan de andere kant. Bony faalde niet vrij voor Utrecht-doelman Robbin Ruiter.
In het vervolg van de wedstrijd waren er kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer, ondanks dat beide ploegen nog diverse keren het aluminium raakte.

Door de derde zege op rij nam Vitesse de derde plaats over van Feyenoord. De achterstand op koploper PSV bedraagt twee punten, maar de Eindhovenaren komen net als Feyenoord later dit weekeinde nog in actie. Utrecht blijft zesde en liet na Vitesse qua puntenaantal te achterhalen.

Dit wedstrijdverslag werd verzorgd door persdienst Novum.