Arrestanten mishandeling Oosterhout verdacht van poging tot doodslag

Screenshot uit de beelden van de mishandeling die Bureau Brabant uitzond.

De vijf verdachten van de mishandeling in het centrum van Oosterhout blijven langer in de cel. De rechter-commissaris besloot vanmiddag hun voorarrest met twee weken te verlengen. Ze worden verdacht van poging tot doodslag. Details over de zaak worden niet naar buiten gebracht, omdat de verdachten in beperkingen vastzitten.

Vijf jongeren sloegen vorige maand een 25-jarige man in het uitgaansgebied van Oosterhout in elkaar. Op vrijgegeven camerabeelden is te zien hoe de man ook terwijl hij op de grond ligt nog tegen het hoofd wordt geschopt en geslagen. De jongens lieten de man bewusteloos achter met verwondingen over het hele lichaam.

De aanleiding voor de mishandeling is nog onduidelijk. Wel raakte het slachtoffer kort voor de mishandeling in gesprek met twee meisjes.

Verdachten meldden zich na uitzending beelden

Vier verdachten meldden zich op de dag nadat de beelden door het Brabantse opsporingsprogramma Bureau Brabant waren uitgezonden. De politie kreeg naar aanleiding van de uitzending tientallen tips binnen. De volgende ochtend werd een vijfde verdachte opgepakt. Vier van de verdachten zijn 17 jaar, de vijfde is 18.

Het gevolg van de uitzending van de beelden vertoont gelijkenissen met de mishandelingszaak in Eindhoven. Acht minderjarigen meldden zich bij de politie toen Bureau Brabant in januari beelden uitzond van hoe een 22-jarige man eerder die maand in elkaar werd geslagen.