Van Rey wil meedoen aan verkiezingen

Hij wordt verdacht van corruptie, maar dat weerhoudt ex-senator en ex-wethouder Jos van Rey (VVD) er niet van volgend jaar in Roermond mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Van Rey heeft zijn comeback bekend gemaakt, zo meldt Dagblad De Limburger, tijdens een vergadering van de VVD- fractie. De ex-wethouder, die een bevriende projectontwikkelaar bevoordeeld zou hebben, treedt nu op als adviseur van de fractie.

Het VVD-hoofdbestuur wijst zijn comeback af zolang Van Rey verdachte is. „Het is niet verstandig dat iemand, tegen wie een strafrechtelijk onderzoekt loopt, zich verkiesbaar stelt”, aldus een bestuurswoordvoerster.

Daar lijkt Jos van Rey zich weinig van aan te trekken. Hij wil terugkomen, liefst op de VVD-lijst, maar als het niet anders kan, op een andere lijst. Een meerderheid van de Roermondse VVD-fractie steunt hem daarin, aldus de regionale krant.

Overigens heeft het VVD-hoofdbestuur volgens de partij- statuten de mogelijkheid om de afdeling Roermond op te heffen wanneer het belang van de partij geschaad zou worden.

VanRey was vanmorgen niet voor commentaar bereikbaar.