Uitgesproken

WFA22:SIMONIS VIERT 50 JAAR PRIESTERSCHAP:APELDOORN;15JUN2007-Kardinaal Ad Simonis herdacht op 15 juni in de Mariakerk in Apeldoorn dat hij vijftig jaar priester is. De kardinaal, die in november 75 jaar werd, en overeenkomstig de regels van de RK-Kerk zijn functie van aartsbisschop van Utrecht aan de paus ter beschikking stelde, ging voor in een eucharistieviering. De kardinaal heeft voor Apeldoorn gekozen, omdat de stad op de Veluwe centraal in het aartsbisdom ligt. Elk jaar heeft daar op de woensdag voor Pasen de oliewijding plaats. Simonis behoorde tot de eerste priesters van het bisdom Rotterdam, dat paus Pius XII in 1956 oprichtte. Hij werd op 15 juni 1957 door bisschop Jansen in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam gewijd. WFA/sd/str. Rob Voss WFA
WFA22:SIMONIS VIERT 50 JAAR PRIESTERSCHAP:APELDOORN;15JUN2007-Kardinaal Ad Simonis herdacht op 15 juni in de Mariakerk in Apeldoorn dat hij vijftig jaar priester is. De kardinaal, die in november 75 jaar werd, en overeenkomstig de regels van de RK-Kerk zijn functie van aartsbisschop van Utrecht aan de paus ter beschikking stelde, ging voor in een eucharistieviering. De kardinaal heeft voor Apeldoorn gekozen, omdat de stad op de Veluwe centraal in het aartsbisdom ligt. Elk jaar heeft daar op de woensdag voor Pasen de oliewijding plaats. Simonis behoorde tot de eerste priesters van het bisdom Rotterdam, dat paus Pius XII in 1956 oprichtte. Hij werd op 15 juni 1957 door bisschop Jansen in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam gewijd. WFA/sd/str. Rob Voss WFA WFA

Ik heb wel vaker in Huize Martha verbleven, maar ik vind de keuken daar niet bepaald bijzonder.

Kardinaal Ad Simonis in EenVandaag (TROS) over het Vaticaans gastenverblijf voor deelnemers aan het conclaaf.