tips

None

Het Bestek

Happy Hour

in: Café Tilt!. Vrijdag 22:30 uur, zaterdag 12:45 & 22:30 uur, zondag 13:00 & 16:00 uur

Het Bestek bestaat uit zes theatermakers die elkaar ontmoetten op Theaterschool De Trap. Actrice Judy Lijdsman (31): „We spelen op het festival vier vrouwen die de rare eigenschap hebben dat ze mensenvlees eten. In het café gaan ze vermomd als culinaire showgroep op zoek naar een nieuw slachtoffer. Ze zingen op de bar, dansen op de tafels en doen een quiz met het publiek om erachter te komen wie het meest gemist kan worden. Om te kijken welk vlees ze in de kuip hebben, zullen ze ook tussen de bezoekers lopen, aan ze snuffelen en ze voorzichtig in de arm knijpen.”

Janet Oosterlaken

BOEM, een kind

In: Wijnbar VinVin. Vrijdag 20:00 uur, zaterdag 15:30 & 17:30 uur, zondag 17:15 & 20:30 uur

In BOEM, een kind laat laat regisseur Janet Oosterlaken (23) volwassenen kinderen spelen en kinderen volwassenen. „Het leek me gaaf om met kinderen in een café te spelen. Het geeft meteen een absurde setting. Het klopt niet als een kind van tien met een wijntje aan de bar zit. Dat meisje speelt een moeder die alleen met zichzelf bezig is en naar het café komt om een man te zoeken. Intussen zit haar kind – gespeeld door een man van 36 – in de kelder te kleuren. Drie andere meiden geven vanaf de bar en de raamkozijnen commentaar op de situatie.”

Als de Beren Komen

Voor wie er nog te vrezen valt

In: Grand Café Maria. Vrijdag 22:45 uur, zaterdag 16:00 & 22:15 uur, zondag 15:00 uur

Malou van Sluis (26) en Alex van Bergen (30) spelen een stel dat niet met, maar ook niet zónder elkaar kan. „De voorstelling is gebaseerd op Who’s Afraid of Virginia Woolf van Albee. In het café waar het stel ooit de eerste date had, krijgen ze een heftige ruzie. Ze spelen daarbij niet alleen een spel met elkaar, maar ook met het publiek.” Vorig jaar won de voorstelling op het festival een speelplek op het Amsterdam Fringe Festival. Ter ere van het 10-jarig jubileum komt het bekvechtende duo nog een keer terug.