Omstreden Van Rey wil weer meedoen aan raadsverkiezingen

Van Rey in de gemeenteraad van Roermond. Foto ANP / Bas Czerwinski

Hij wordt verdacht van corruptie, maar dat weerhoudt ex-senator en ex-wethouder Jos van Rey (VVD) er niet van volgend jaar in Roermond mee te doen aan de raadsverkiezingen. Dat heeft Dagblad De Limburger vanochtend gemeld.

Van Rey maakte zijn comeback bekend volgens bronnen van de krant bekend tijdens een vergadering van de VVD-fractie. De ex-wethouder die een bevriende projectontwikkelaar bevoordeeld zou hebben, treedt nu op als adviseur van de fractie.

Het VVD-hoofdbestuur wijst zijn comeback af. “Het is niet verstandig dat iemand tegen wie een strafrechtelijk onderzoekt loopt zich verkiesbaar stelt”, aldus een woordvoerster.

Daar lijkt Jos van Rey zich weinig van aan te trekken. Hij wil terugkomen, liefst op de VVD-lijst, maar als het niet anders kan, op een andere lijst. Een meerderheid van de Roermondse VVD-fractie steunt hem daarin, aldus de regionale krant.

Overigens heeft het VVD-hoofdbestuur de mogelijkheid de afdeling Roermond op te heffen wanneer het belang van de partij geschaad wordt.