Kortkolom sport

Doellijntechnologie in Premier League

Londen. In de Engelse Premier League zijn clubs vanaf het volgende seizoen verplicht om doellijntechnologie te installeren. De Premier League bekijkt momenteel welke techniek het beste, goedkoopste en gemakkelijkste te installeren is. Alle clubs, ook de promovendi, moeten de technologie in hun stadion installeren. De Premier League wil nog niets kwijt over de kosten van de maatregel. Het besluit volgt op het recente besluit van wereldvoetbalorganisatie FIFA om bij de Confederations Cup, deze zomer in Brazilië, doellijntechnologie te testen, met de bedoeling deze ook op het WK in 2014 te gebruiken. (NRC)

Afellay ‘zit er mentaal helemaal doorheen’

Gelsenkirchen. Ibrahim Afellay keert vooralsnog niet terug bij zijn club Schalke 04. De langdurig geblesseerde middenvelder zit er „mentaal en emotioneel even helemaal doorheen”, zegt hij op de website van zijn management. „Ik kan het mentaal niet opbrengen om mijn ploeggenoten te zien trainen. Ik ben de afgelopen anderhalf jaar meer aan het revalideren geweest dan dat ik kon spelen. Er zijn momenten geweest dat ik aan alles twijfelde. Het valt me zwaar.” Afellay (26) kampt sinds november met een bovenbeenblessure en revalideert thuis in Utrecht. In 2011 verliet hij PSV en tekende hij voor vier jaar bij FC Barcelona. In Spanje stond hij al zeven maanden aan de kant met een kruisbandblessure. Dit seizoen is Afellay verhuurd aan Schalke. (NRC)

Nadal wint, Bertens verliest in Acapulco

Acapulco. Rafael Nadal zet zijn zegereeks voort op het WTA-toernooi in Acapulco. De Spanjaard versloeg op het Mexicaanse gravel de Spanjaard Leonardo Mayer met 6-1 en 7-5 en bereikte hierdoor de halve finale. Voor Nadal was het zijn tiende overwinning sinds zijn terugkeer na een knieblessure. Alleen in de finale van het ATP-toernooi in Vina del Mar werd hij verslagen. Kiki Bertens verloor in Acapulco in de kwartfinale van de Italiaanse Sara Errani (tweemaal 6-4). Errani was als eerste geplaatst, Bertens als vijfde. In de kwartfinale van het ATP-toernooi in Dubai versloeg Roger Federer Nikolay Davydenko (tweemaal 6-2). De Zwitser was binnen een uur klaar met de Rus. In de halve finale wacht de Tsjech Tomas Berdych. De andere halve finale gaat tussen Novak Djokovic en Juan Martin del Potro. (NRC)

Boogschieten: Van der Ven, Elzinga in finale

Rzeszow. Handboogschutters Rick van der Ven en Peter Elzinga hebben gisteren in het Poolse Rzeszow de finale bereikt van het EK indoor. Van der Ven, actief op het olympische onderdeel recurve, stuit zaterdag op wereldkampioen outdoor Jean-Charles Valladont uit Frankrijk. Compoundschutter Elzinga treft dan de Fransman Pierre-Julien Deloche. Van der Ven, die vorig jaar net naast het brons greep op de Olympische Spelen in Londen, rekende in de halve finale af met Matteo Fissore. De Italiaan verloor vervolgens ook de strijd om de derde plaats van een Nederlander. Sjef van den Berg was hem de baas. Elzinga rekende bij de laatste vier af met de Deen Stephan Hansen. (Novum)