kort

Nieuwe start

Ex-PVV-raadslid bekeerd tot islam

Amsterdam. - Het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn, eind 2011 opgestapt als vicefractievoorzitter van de PVV, beweert zijn heil voortaan te zoeken in de islam. De omstreden politicus spreekt van „een nieuwe start”. Dat meldt opiniewebsite Joop.nl, die zegt Van Doorn te hebben gesproken. Die wilde volgens Joop.nl behalve het bevestigen van zijn overstap verder niets kwijt over zijn bekering. Ondanks dat hij deze op Twitter aankondigde – „Ik getuig dat er geen godheid is dan alleen God en ik getuig dat Mohammed de gezant van God is” – acht hij zijn geloofsovertuiging een privéaangelegenheid. Van Doorn werd vorige maand in zijn woning opgepakt omdat hij geheime raadsstukken zou hebben gelekt aan het AD. NRC

Mishandeling

‘Dader Eindhoven kan niet uitgeleverd’

Amsterdam. - De hoofdverdachte van de ernstige mishandeling in Eindhoven zou niet kunnen worden uitgeleverd omdat hij minderjarig is. Het Belgische hof van cassatie heeft eerder bepaald dat alleen meerderjarigen worden uitgeleverd om terecht te staan of een straf uit te zitten. Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Bij de mishandeling begin januari werd een 22-jarige man uit Oirschot door een groep jongeren aangevallen, tegen de grond gewerkt, en tegen zijn hoofd geschopt. Novum

Cookiewet

Minister Kamp gaat wet aanpassen

Amsterdam. - Minister Henk Kamp van Economische Zaken gaat de cookiewet toch aanpassen, zodat het aantal pop-ups bij websitebezoek gaat afnemen. Dat zei Kamp gisteren in de Tweede Kamer. Kamp vindt dat het niet nodig is om elke keer expliciet toestemming te vragen voor cookies, kleine bestandjes die internetgedrag registreren. Cookies worden gebruikt om gericht reclame aan te bieden. Ook beheerders die cookies gebruiken om bijvoorbeeld websitebezoek te meten (analytische cookies) moeten worden vrijgesteld van het vragen van toestemming aan bezoekers. Kamp zou de conceptwet al over twee weken klaar hebben. NRC