Kiezen tussen goedkope en dure opvang in ’t Gooi

Kinderopvang

Ouders in Het Gooi die hun kinderen naar de opvang brengen, kunnen binnenkort kiezen tussen een dure en een goedkope variant. Kinderopvang Koningskinderen komt met gouden en zilveren groepen. In de gouden groep krijgen kinderen overwegend biologisch eten, mogen ze tot 19.00 uur blijven en zitten ze met leeftijdgenoten. De kinderen uit de zilveren groep krijgen huismerken (op flesvoeding na) en moeten voor 18.00 uur worden opgehaald. Kinderen van verschillende leeftijden zitten hier door elkaar. De zilveren groep is 90 cent per uur goedkoper, laat Jelmer Kruyt weten als directielid bij Koningskinderen. En omdat ouders een uur minder afnemen, scheelt dat al snel 70 euro per maand, bij 1 dag in de week. „Op deze manier willen we kinderopvang voor iedereen toegankelijk maken”, zegt Kruyt. Mensen hebben door de crisis minder te besteden. NRC