Heel af en toe zon

De winter grossierde in wolken en die bliven ook de komende dagen de boventoon voeren. Na het weekeinde draait de wind echter naar het zuidoosten en wordt drogere lucht aangevoerd. Dat zal leiden tot veel meer zonneschijn en hogere temperaturen. In de loop van de volgende week is er gerede kans dat ergens in het land 15 graden wordt gehaald. Oftewel: er is voorjaarsweer op komst.

Nu waait de wind nog uit de kille, noordelijke hoek. Veel wind staat er niet, maar deze voert wel moeiteloos wolkenvelden aan. Op plekken waar de lucht openbreekt, kan vannacht gemakkelijk mist ontstaan. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt. Het koudst zal het in het noordoosten en oosten zijn, met minimumtemperaturen tot -3 graden.

Zaterdag blijven de weersomstandigheden uitermate rustig. Af en toe breekt de zon door, maar overtuigend lijkt dat nog niet te zijn. Bij een zwakke tot matige wind uit het noordwesten zijn de temperaturen ook nog steeds ondermaats: ’s middags rond 5 graden.

In de nacht naar zondag en zondag overdag valt soms wat miezerregen. Ondertussen komt een kern van hoge druk naar ons toe die begin volgende week boven Oost-Europa schuift. Daardoor draait de wind bij ons naar de zuidoosthoek, met aanvoer van drogere lucht tot gevolg. Zo lijken we enkele dagen van Noordzeebewolking verschoond te blijven.