Bradley Manning zegt onschuldig te zijn

Wikileaks

Bradley Manning, de militair die wordt verdacht van het lekken naar klokkenluiderssite Wikileaks, zei gisteren dat hij onschuldig is aan het verlenen van hulp aan de vijand. Wel bekende hij schuld voor het misbruiken van vertrouwelijk materiaal. Zijn advocaat zei dat namens hem in de militaire hoorzitting die gisteren werd gehouden, voorafgaand aan zijn krijgsraad die in juni begint. Manning zijn 22 aanklachten ten laste gelegd, waaronder het helpen van de vijand. Wat deze laatste, grootste beschuldiging betreft, pleit hij dus onschuldig te zijn. Aan tien andere lichtere vergrijpen verklaarde Manning schuldig te zijn. Onder andere onrechtmatig bezit en opzettelijke verspreiding van geheime informatie van militaire databases gaf Manning toe. Voor de tien toegegeven feiten kan hij tot maximaal twintig jaar gevangenis worden veroordeeld. Reuters