Benefiet na busongeluk

kopen // banditems baroness facebook.com/baronessrelief

Na een optreden in Bristol afgelopen zomer weigerden de remmen van de tourbus van de Amerikaanse metalband Baroness. De bus stortte negen meter van een viaduct af. Zanger/gitarist John Baizley werd in het ziekenhuis acht uur lang geopereerd om zijn arm te redden. Drummer Allen Blickle en bassist Matt Maggioni braken hun ruggenwervels. Om de band financieel boven water te houden, worden via de speciaal opgezette Facebookpagina gelimiteerde lp’s, cd’s, bandparafernalia en instrumenten geveild. Zo kan men een bekken van Meshuggah, een gesigneerde poster van Neurosis en een zeldzaam skateboard van Municipal Waste kopen. Een van de blikvangers is de snaredrum van Mastodon, die drummer Brann Dailor gebruikte voor de opnamens van hun album Leviathan. De actie heeft binnen enkele dagen bijna 3000 likes binnengehaald. De veiling begint over twee tot drie weken, via Ebay.