Omstreden ex-PVV’er bekeert zich tot islam

Arnoud van Doorn tijdens de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag in maart 2010. De PVV eindigde met acht zetels in Den Haag als tweede partij achter de PvdA met tien zetels. Foto ANP / Valerie Kuypers

Het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn, eind 2011 opgestapt als vicefractievoorzitter van de PVV, beweert zijn heil voortaan te zoeken in de islam. De omstreden politicus spreekt van “een nieuwe start”.

Joop.nl zegt Van Doorn te hebben gesproken maar die wilde, behalve het bevestigen van zijn overstap, verder niets kwijt over zijn bekering. Ondanks dat hij deze op Twitter aankondigde - “Ik getuig dat (er) geen godheid is (dan) alleen God en ik getuig dat Mohammed de gezant van God is” - acht hij zijn geloofsovertuiging een privéaangelegenheid.

Twitter avatar ArnoudvDoorn Arnoud van Doorn Nieuwe start
Twitter avatar ArnoudvDoorn Arnoud van Doorn أَشْـهَدُ أَنْ لا إِلـهَ إِلاّ الله ، وَأَشْـهَدُ أَنَّ مُحَمّـداً عَبْـدُهُ وَرَسـولُه

Van Doorn werd vorige maand in zijn woning opgepakt omdat hij geheime raadsstukken zou hebben gelekt aan het AD. Sinds zijn vertrek uit de PVV in december 2011 vormt Van Doorn de eenmansfractie Onafhankelijk Den Haag.