Zonnige perioden

Donderdag is de laatste dag van de meteorologische winter. We kunnen nu al aangeven dat deze iets te koud is verlopen: de gemiddelde temperatuur van de maanden december, januari en februari samen lag namelijk een fractie onder het langjarig gemiddelde dat in De Bilt 3,0 graden bedraagt.

Woensdagavond en in de nacht naar donderdag komen brede opklaringen voor, al zijn er in het zuiden nog wat wolkenvelden. Het gaat op de meeste plekken licht vriezen met minimumtemperaturen tot min 2 graden. Hier of daar vormen zich mistbanken bij weinig wind.

Waarschijnlijk zijn de mistbanken donderdagochtend snel opgelost. Er volgen zonnige perioden en het blijft droog. Het wordt ’s middags zo’n 5 tot 7 graden, met een noordnoordoostenwind kracht 2 tot 3.

In de nacht naar vrijdag schuift een zwak front van noord naar zuid en dat levert uitgebreide wolkenvelden en nevelig weer op, het laatst in het zuidoosten. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Onder de bewolking wordt het tussen 0 en 3 graden, in gebieden met eerst nog opklaringen (dus vooral in het zuidoosten) kan het een beetje vriezen.

Vrijdag blijven wolkenvelden overheersen, is het droog en wordt het met een noordelijk briesje maximaal een graad of 6. In het weekend komt er wat meer ruimte voor de zon. De temperaturen veranderen weinig.