Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Boeken

Wie treedt in het voetspoor van de ‘Grote Drie’?

Met het overlijden van Harry Mulisch (1927-2010) in oktober 2010 stierf  de laatste van de ‘Grote Drie’, een term voor de belangrijkste naoorlogse Nederlandse schrijvers waartoe ook W.F. Hermans (1921-1995) en Gerard Reve (1923-2006) behoorden. De NCRV gaat op zoek naar een opvolger. Aanstaande zaterdagochtend 2 maart begint de NCRV op Radio 2 met het programma Cappuccino

Met het overlijden van Harry Mulisch (1927-2010) in oktober 2010 stierf  de laatste van de ‘Grote Drie’, een term voor de belangrijkste naoorlogse Nederlandse schrijvers waartoe ook W.F. Hermans (1921-1995) en Gerard Reve (1923-2006) behoorden. De NCRV gaat op zoek naar een opvolger.

Aanstaande zaterdagochtend 2 maart begint de NCRV op Radio 2 met het programma Cappuccino Schijvershuis. In het kader van dit programma mogen vier jonge auteurs, Daan Heerma van Voss, Maartje Wortel, Alma Mathijsen en Murat Isik, in een schrijvershuis een verhaal schrijven. Dat verhaal wordt in de  Cappuccino-uitzending voorgedragen.

Aanstaande zaterdag draagt de schrijver Daan Heerma van Vos het korte verhaal voor dat hij schreef in het huis van reisschrijver Cees Nooteboom. Van zijn bezoek aan Nootebooms huis is een filmpje gemaakt. Deze staat op YouTube:

Op 9 maart zal Alma Mathijsen in de uitzending het verhaal voordragen dat ze schreef in het huis van Remco Campert. Op 16 maart is Maartje Wortel aan de beurt en 23 maart Murat Isik. Zij zullen hun verhaal in respectievelijk de Groningse boerderij van AL Snijders en het huis van Thomas Rosenboom schrijven.