‘Vierde verdachte mishandeling Oosterhout aangehouden’

Still uit de beelden van de mishandeling die Bureau Brabant maandagavond uitzond.

Een vierde verdachte van de mishandeling in Oosterhout heeft zich gisteravond gemeld bij de politie. Het gaat om een 17-jarige man uit Oosterhout, meldt Omroep Brabant. Ook hij is aangehouden.

De vijfde verdachte heeft zich nog niet gemeld. De drie andere verdachten meldden zich gistermiddag al met hun ouders bij de politie. De jongens worden verdacht van mishandeling van een 25-jarige man op 19 januari aan de Klappeijstraat in Oosterhout. Ze schopten hem bewusteloos, ook toen het slachtoffer al op de grond lag. De man kwam er uiteindelijk zonder zware verwondingen van af.

De beelden die bij het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant vertoond werden, leverden tientallen tips op, ook door het delen ervan op social media. De zaak toont daarmee gelijkenis met de mishandelingszaak in Eindhoven. Acht minderjarigen meldden zich bij de politie toen Bureau Brabant in januari beelden uitzond van hoe een 22-jarige man eerder die maand in elkaar werd geslagen.