Drietal meldt zich voor mishandeling Oosterhout na tv-uitzending politie

Still uit de beelden van de mishandeling die Bureau Brabant gisteravond uitzond.

De politie heeft drie verdachten aangehouden voor een zware mishandeling vorige maand in het Brabantse Oosterhout. De twee 17-jarigen en hun kompaan van achttien meldden zich aan het einde van de middag met hun ouders en advocaten bij de politie in hun woonplaats.

Een 25-jarige man werd 19 januari ‘s nachts door vijf mannen mishandeld in de Klappeijstraat. Er leek geen duidelijke aanleiding te zijn. Toen het slachtoffer op de grond viel, bleven de daders op hem in slaan. Hij kwam er uiteindelijk zonder zware verwondingen van af.

Het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant besteedde gisteravond aandacht aan de mishandeling en zond beelden van het geweld uit. Naar aanleiding daarvan kwamen tientallen tips binnen, waarbij ook namen werden genoemd.

Het gevolg van de uitzending van de beelden vertoont gelijkenissen met de mishandelingszaak in Eindhoven. Acht minderjarigen meldden zich bij de politie toen Bureau Brabant in januari beelden uitzond van hoe een 22-jarige man eerder die maand in elkaar werd geslagen.