Alle verdachten mishandelingszaak Eindhoven komen vrij

Videostill van omroep Brabant. Het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant toonde bewakingsbeelden van de mishandeling in het centrum van Eindhoven op vrijdagochtend 4 januari. Foto ANP / Omroep Brabant

De laatste verdachten die betrokken waren bij de ernstige mishandeling begin januari in Eindhoven die nog vastzitten komen vandaag op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag besloten, schrijft de NOS.

Deze verdachten, 15 en 17 jaar oud, worden vanmiddag vrijgelaten. Dit gebeurt wel voorwaardelijk: ze krijgen huisarrest, mogen niet in Eindhoven komen en mogen geen contact hebben met de overige verdachten. Ze kunnen wel naar school.

De overige verdachten zijn al op vrije voeten. Vijf van hen zijn Belgisch, het Hof van Beroep in Antwerpen besluit op 26 maart of zij worden uitgeleverd aan Nederland. Degenen die vandaag vrijkomen zijn Nederlanders, maar wonen in België. Dat geldt ook voor de laatste verdachte, die eerder werd vrijgelaten omdat hij niet direct betrokken was bij de mishandeling.

De jongens worden verdacht van mishandeling van een 22-jarig slachtoffer uit Oirschot op 4 januari. De beelden van de mishandeling veroorzaakten flinke commotie, en leidde ertoe dat alle jongens zich meldden. De jongens meldden zich na de commotie die ontstond toen Bureau Brabant maandag de beelden toonde van de zware mishandeling op 4 januari.