Terugkijken: Oog in oog met Bram Moszkowicz

In het programma Oog in Oog besprak Bram Moszkowicz gisteren met Sven Kockelmann wat hij gaat doen als hij niet langer zijn vak mag uitoefenen. Het ging ook over de aanklachten tegen hem, zijn gepeperde rekeningen, een oude liefde en “pseudo-intellectueel” Youp van ‘t Hek.

Advocaat Bram Moszkowicz zei tegen Sven Kockelmann geen schrapping te hebben verdiend. Foto ANP / Bas Czerwinski

Op 22 april om vier uur is duidelijk of Bram Moszkowicz van het tableau wordt geschrapt als advocaat. In het programma Oog in Oog besprak hij gisteren met Sven Kockelmann wat hij gaat doen als hij niet langer zijn vak mag uitoefenen. Het ging ook over de aanklachten tegen hem, zijn gepeperde rekeningen, een oude liefde en “pseudo-intellectueel” Youp van ’t Hek.

Moszkowicz wist weinig van jaarrekeningen en kasstromen

Bram Moszkowicz gaf in het gesprek met Sven Kockelmann aan dat hij oprecht spijt heeft dat hij steken heeft laten vallen. Hij zegt inmiddels verschillende cursussen te hebben gevolgd, hem werd verweten dat eerder niet te hebben gedaan. Eén van die cursussen ging over jaarrekeningen en kasstromen, “daar wist ik weinig van.”

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Moszkowicz wilde niet praten over fiscus

Moszkowicz had ingestemd met het gesprek op voorwaarde dat er niet werd gesproken over zijn regeling met de fiscus en over de vijf cliënten die een klacht tegen hem hadden ingediend. Toen Kockelmann toch vragen stelde over de fiscus, zei Moszkowicz:

“U moet zich aan de afspraken houden meneer Kockelmann, dus volgende vraag. (…) Als u wil dat ik nog een keer terugkom en men wil ook dat u voor een journalist doorgaat die zich aan de afspraken houdt, moet u die vraag niet gaan stellen.”

Geen bedreigingen en geen gepeperde rekeningen

Moszkowicz gaf verder aan niet bedreigd te worden, dat zijn rekeningen niet gepeperd zijn, dat hij van mening is zijn werk inhoudelijk technisch altijd zeer goed gedaan te hebben en dat hij aan het proberen is zijn oude liefde Nienke Hoogervorst terug te winnen.

Op het einde van het gesprek probeert Moszkowicz een rekening te vereffenen met Youp van ’t Hek naar aanleiding van deze column.