PSV legt Lens na incident ‘maximale boete’ op - KNVB start onderzoek

PSV heeft Jeremain Lens de “maximale boete” opgelegd naar aanleiding van het conflict dat gisteren na afloop van het duel met Feyenoord plaatsvond. Dat meldt de koploper in de Eredivisie vandaag. De club doet geen mededelingen over de hoogte van het bedrag.

Jeremain Lens (R) van PSV grijpt het shirt van Joris Mathijsen van Feyenoord na afloop van de wedstrijd in de catacomben van de Kuip gisteren.
Jeremain Lens (R) van PSV grijpt het shirt van Joris Mathijsen van Feyenoord na afloop van de wedstrijd in de catacomben van de Kuip gisteren. Foto ANP / Bron NOS

PSV heeft Jeremain Lens de “maximale boete” opgelegd naar aanleiding van het conflict dat gisteren na afloop van het duel met Feyenoord plaatsvond. Dat meldt de koploper in de Eredivisie vandaag. De club doet geen mededelingen over de hoogte van het bedrag.

Na afloop van de wedstrijd, die met 2-1 voor Feyenoord eindigde, greep Lens Joris Mathijsen in de catacomben van De Kuip - voor het oog van de NOS-camera - bij zijn shirt. Lens ging verhaal halen bij Joris Mathijsen, die de PSV-aanvaller kort voor tijd tegen de grond had gewerkt.

Lens pakte collega-international Mathijsen bij het shirt, maar ploeggenoten sprongen in de bres voor de routinier. Uiteindelijk werden de voetballers gesust en begaven ze zich naar hun kleedkamers. Vandaag overlegde PSV het incident met de staf, directie en Lens, waarna de club een persverklaring gaf. PSV zegt het incident ten zeerste af te keuren:

“Het feit is dat Jeremain Lens gisteren in de catacomben op Joris Mathijsen heeft gewacht, naar aanleiding van een incident in het veld om hem te vertellen wat hij daar van vond. Hoewel Lens daarbij geen agressieve intentie had, was dit niet verstandig. Joris Mathijsen wilde op dat moment niet luisteren en liep weg, waarbij Jeremain zijn shirt heeft vastgepakt; hetgeen onacceptabel is. Daarna ontstond er tumult in een kleine ruimte, waarbij spelers van PSV en Feyenoord trachtten escalatie te voorkomen. De speler heeft zichzelf en de club in diskrediet gebracht en Lens realiseert zich dat terdege.”

Lens heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan clubleiding en teamgenoten, maar er is ook een maximale geldboete aan hem opgelegd, aldus PSV. Het geld gaat naar een goed doel.

Update 15.00 uur: De aanklager betaald voetbal gaat onderzoeken wat er zondag is gebeurd, meldt de KNVB. De aanklager wil een schriftelijke verklaring van Lens en Mathijsen. Ook moeten de aanvoerders van de beide clubs en de begeleiding of het bestuur hun licht over het gebeurde laten schijnen. Die reacties moeten morgenochtend om elf uur bij de aanklager binnen zijn.