Kortkolom sport

Renshaw (Blanco) de snelste in Almería

Amsterdam. Mark Renshaw heeft Blanco Pro Cycling de negende overwinning van het seizoen bezorgd door de Clásica de Almería te winnen. De Australiër was gisteren in de 182 kilometer lange rit in Zuid-Spanje de snelste in de massasprint. In de ronde van Langkawi raakte Theo Bos zijn leiderstrui kwijt. Bos won al twee etappes in Maleisië, maar moest de leiding in de koers zaterdag afstaan aan de Chinees Meiyin Wang. Bauke Mollema werd zaterdag tweede in de eendaagse Ronde van Murcia. Hij legde het in de sprint af tegen Dani Navarro. Alejandro Valverde eindigde als derde, Robert Gesink werd vierde. (NRC)

Engeland verstevigt koppositie Zeslanden

Amsterdam. De rugbyers van Engeland hebben door een overwinning op Frankrijk zaterdag de koppositie in het Zeslandentoernooi verstevigd. Op Twickenham stond het bij rust nog 10-9 voor de Fransen, maar Engeland liep in de tweede helft uit naar een 23-13 overwinning. Wales won in Rome eerder op de dag met 26-9 van Italië. Schotland won gisteren thuis met 12-8 van Ierland. Na drie wedstrijden gaat Engeland aan kop met zes punten, gevolgd door Wales en Schotland met vier punten. Ierland en Italië hebben twee punten, Frankrijk is nog puntloos. (NRC)

Honkballers winnen oefenduel van Cuba

Taichung. Het Nederlands honkbalteam heeft gisteren een oefenwedstrijd tegen Cuba in aanloop naar de World Baseball Classic met 5-0 gewonnen. In de Taiwanese stad Taichung was vooral de verdediging van Nederland zeer sterk. Nederland speelt zaterdag het eerste groepsduel van het nieuwe WK met profs uit de Amerikaanse Major League tegen Zuid-Korea. Technisch directeur Robert Eenhoorn zal als bench coach de wegens privé-

redenen opgestapte Brian Farley vervangen. (NRC)

Hockeyprimeur voor Den Bosch op EK zaal

Wenen. De hockeysters van Den Bosch hebben als eerste Nederlandse ploeg het EK zaalhockey gewonnen. In Wenen wonnen de Brabanders met 3-2 van het Spaanse Club de Campo uit Madrid. Lieke Hulsen, Karin den Ouden en Rosalie de Beer scoorden. Sinds de start van het toernooi in 1990 hadden alleen nog Duitse ploegen gewonnen. (NRC)

Winst ATP-toernooi Marseille voor Tsonga

Marseille. Jo-Wilfried Tsonga heeft gisteren voor de tweede keer het ATP-toernooi van Marseille gewonnen. De als derde geplaatste Fransman won voor eigen publiek van de als eerste geplaatste Tsjech Tomas Berdych: 3-6, 7-6 (6), 6-4. Het is voor Tsonga de tiende toernooizege en de eerste van dit kalenderjaar. (NRC)

BC Amersfoort wint weer NK badminton

Barendrecht. BC Amersfoort heeft zaterdag voor de zesde keer in twaalf jaar de nationale titel badminton veroverd. In de play-offs in Barendrecht werd het 5-2 tegen het Haagse DKC. (NRC)