Kijken: de struikelpartij van Jennifer Lawrence bij de Oscar-uitreiking

Actress Jennifer Lawrence falls as she walks up the steps to accept the award for best actress for her role in "Silver Linings Playbook" at the 85th Academy Awards in Hollywood, California February 24, 2013. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT TPX IMAGES OF THE DAY) (OSCARS-SHOW) Het overkomt de beste; struikelen over je Dior-jurk. Foto Reuters / Mario Anzuoni

De 85ste Oscar-uitreiking was eigenlijk weinig opwindend. Niet alleen de keuze voor de film Argo als overall winnaar was een veilige keuze, ook de hele show verder bracht weinig rumoer. Het deed allemaal wat braafjes aan.

De gastheer en presentator van de show, komiek, acteur en bedenker van de serie ‘Family Guy’, Seth MacFarlane, trapte de uitreiking af met een liedje over de blote borsten van vrouwen die te zien zijn in films. Het was ongetwijfeld bedoeld als knipoog, maar deed door de jaren vijftig-achtige uitvoering nogal oubollig aan met een hoog o-la-la-gehalte.

Actrice en Oscarwinnares Anne Hathaway had kennelijk het liedje al gehoord van MacFarlane: ze verscheen op de rode loper in een roze jurk zonder bh waardoor haar tepels door de jurk heen priemden. Op Twitter kregen haar tepels meteen een eigen account:

Twitter avatar AHatthaway Annehathawaynipples I hope you liked my nipples tonight? http://t.co/t32UENiRSx

Zingen lijkt er overigens sowieso bij te horen tegenwoordig: Catherine Zeta Jones liet even zien dat ze het ook nog kon door All that Jazz uit Chicago uit de oude doos te halen en de hele cast van Les Misérables bracht twee nummers uit de film ten gehore (kijk hier terug voor een betere kwaliteit)

De enige opwinding van de avond kwam van Jennifer Lawrence, die struikelde over haar dure jurk toen ze het beeldje voor haar rol in de film Silver Linings Playbook in ontvangst wilde nemen:

De komedie van David O. Russell gaat over de romance tussen twee mensen met geestelijke aandoeningen. Verslaggevers zaagden haar na afloop nogal door over haar capaciteiten en of ze zich gisteren wel normaal kon aankleden zonder hulp:

Anne Hathaway won haar eerste Oscar met haar bijrol in Les Misérables, maar dat wil niet zeggen dat ze daarmee over haar onzekerheid heen is, zo liet ze de journalisten weten:

Tot slot liet Sandra Bullock nog even zien dat Seth MacFarlane niet de enige is die grappig kan doen:

Bekijk hier een deel van de show:

En bekijk hier de samenvatting nog even in 2 minuten: