Van Rompuy in Buitenhof: verrast door kritiek Timmermans

Van Rompuy: ik ben geen kleine dictator. Foto EPA / Julien Warnand

Europees president Herman Van Rompuy is ‘verrast’ door de kritiek die hij vorige week kreeg van minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA). Dat zei hij in het televisieprogramma Buitenhof. Timmermans zei toen dat Van Rompuy ‘te veel gas geeft‘ in de discussie over de toekomst van de EU, maar de Europees president wees die kritiek van de hand.

“Daarmee wordt de indruk gewekt dat ik alleen beslissingen neem, maar deze worden genomen met de leiders van 27 lidstaten.” Het tempo van ontwikkelingen wordt volgens Van Rompuy bepaald door alle regeringsleiders samen.

“U mag het niet voorstellen dat ik daar als een kleine dictator te werk ga.”

Hoewel Van Rompuy zei verrast te zijn door de uitspraken van Timmermans, maar liet hij weten dit de minister niet kwalijk te nemen. Onzin wilde hij de kritiek evenmin noemen, daarvoor zei hij ‘Frans te graag te zien’.

Bekijk hier de hele uitzending van Buitenhof met Van Rompuy - vanaf 1:55 gaat het over de kritiek van Timmermans
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.