Tientallen fans gewond na crash in NASCAR-race

Coureur Kyle Larson vliegt uit de bocht tijdens de NASCAR-race in Daytona. Foto Reuters / Brian Blanco

Zeker 33 toeschouwers en een coureur zijn gewond geraakt bij een groot ongeluk op het NASCAR-circuit van de Amerikaanse stad Daytona. Tijdens de laatste bocht in de race vloog coureur Kyle Larson uit de bocht waardoor in totaal twaalf auto’s op elkaar knalden. Een van de auto’s werd zo hard geraakt dat hij in het hek langs de baan terechtkwam. Onderdelen en brokstukken van de racewagens, waaronder een complete motor en een wiel, vlogen over en door het hek heen het publiek in.

Twee toeschouwers zijn zwaargewond geraakt, maar verkeren wel buiten levensgevaar.

Al snel na het ongeluk werd alles op alles gezet om de schade te herstellen. Tot diep in de nacht werd gewerkt om een groot deel van het kapotte hek te vervangen, want vandaag wordt er gewoon weer geracet: de Daytona 500, de belangrijkste race van het jaar in de NASCAR, staat op het programma.