Duw- en trekwerk tussen voetballers in de catacomben van De Kuip

Het was een belangrijke wedstrijd vanmiddag, tussen Feyenoord en PSV. De gemoederen liepen dan ook hoog op. Na afloop van de wedstrijd ontstond voor het oog van de NOS-camera wat duw- en trekwerk tussen voetballers in de catacomben van De Kuip.

Waar het opstootje over gaat is niet precies te zien of te horen. Volgens persdienst Novum is het zo verlopen: Jeremain Lens ging na de 2-1 nederlaag verhaal halen bij Joris Mathijsen, die de PSV-aanvaller kort voor tijd tegen de grond had gewerkt. Lens pakte collega-international Mathijsen bij het shirt, maar ploeggenoten sprongen in de bres voor de routinier. Uiteindelijk werden de voetballers gesust en begaven ze zich naar hun kleedkamers.

Mogelijk krijgt het incident nog een staartje voor de 26-jarige Lens. De KNVB kan op basis van de beelden een onderzoek in stellen.

Update 18:00 uur: PSV roept Lens op het matje, staat in een verklaring op de website van de club.

“De directie van PSV sluit zich aan bij hoofdtrainer Dick Advocaat dat er een gesprek moet komen met onder andere Jeremain Lens over het incident in de Kuip. Om duidelijkheid te krijgen zal de clubleiding tevens de videobeelden van het voorval bekijken en deze bespreken met andere spelers. PSV beslist daarna over passende maatregelen.”