In beeld

Als ratten in de mijn

Dat de arbeidsomstandigheden in India radicaal verschillen van die in Nederland mag duidelijk zijn, maar zelfs voor Indiase begrippen hebben de mijnwerkers in de noordoostelijke staat Meghalaya het zwaar. De mijnen in de staat zijn zo moeilijk toegankelijk en nauw dat vooral hele dunne mannen en jongens worden ingezet om de kolen uit de mijnen te winnen. Meghalaya is de enige Indiase staat waar de kolenmijnen in het beheer zijn van eigenaren die goedkope arbeid inzetten om de concurrentie met anderen te kunnen aangaan. Door het gebrek aan controle gebeuren er veel ongelukken en worden overleden mijnwerkers regelmatig in de buurt van mijn in het geheim begraven. Vanwege de barre omstandigheden komt Meghalaya later dit jaar voor het eerst in de geschiedenis met beleid dat de kolenwinning in de mijnen moet reguleren.
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt
AFP / Roberto Schmidt