Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Bestuursvoorzitter Slotervaartziekenhuis geschorst

AMSTERDAM - Het Slotervaarziekenhuis in Amsterdam. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK
AMSTERDAM - Het Slotervaarziekenhuis in Amsterdam. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK Foto ANP / Koen Suyk

Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam is per direct geschorst door de raad van commissarissen. Ze zou zonder overleg met haar collega-bestuurders met onder meer Achmea hebben onderhandeld over de inkoop van zorg, laat een woordvoerder van het ziekenhuis vandaag weten aan persdienst Novum na berichtgeving van BNR.

De gesprekken met Achmea liepen op niets uit, omdat Erbudak een hogere vergoeding van de zorgverzekeraar eiste dan andere ziekenhuizen. Achmea kondigde eerder deze week aan in schrijnende gevallen toch behandelingen in het Amsterdamse ziekenhuis te gaan vergoeden.

Erbudak kwam wel tot overeenstemming met Menzis. Met CZ zijn de onderhandelingen nog bezig, maar die zouden wel moeizaam verlopen.

De schorsing heeft volgens het ziekenhuis niets met de moeizame onderhandelingen met zorgverzekeraars te maken, maar met het feit dat het zonder overleg is gebeurd. Hoelang Erbudak geschorst blijft is nog niet duidelijk.

De bestuursvoorzitter kwam eerder al in opspraak toen bleek dat ze veroordeeld is voor betrokkenheid bij afpersing, schijnrelaties, fraude en belastingontduiking.

NRC-redacteur Frederiek Weeda over de schorsing:

Twitter avatar frederiekweeda weedanrc kans groot dat slotervaart ziekenhuis onderhandeling met achmea heropent nu erbudak is geschorst…verzet loont blijkbaar niet.