‘Sprayed with Axe’ - Guy Fieri’s menukaart wordt opnieuw geroosterd

Printscreen van de website die de menukaart van Guy Fieri's restaurant parodieert.

Arme Guy Fieri. Na de vernietigende recensie in de NYT van zijn restaurant Guy’s American Kitchen And Bar afgelopen november, is de kwaliteit van het eten kennelijk nog altijd dermate slecht dat iemand besloot het wel op een heel aparte manier te recenseren.

In de recensie in de New York Times stelde Pete Wells in de vorm van een open brief destijds onder andere de volgende vragen aan Fierce:

“Hey, did you try that blue drink, the one that glows like nuclear waste?
How did Louisiana’s blackened, Cajun-spiced treatment turn into the ghostly nubs of unblackened, unspiced white meat in your Cajun Chicken Alfredo?
How did nachos, one of the hardest dishes in the American canon to mess up, turn out so deeply unlovable?
Why did the toasted marshmallow taste like fish?”

Was dat commentaar al niet mals, de Amerikaanse programmeur Bryan Mytko besloot het nog groter aan te pakken en bouwde een complete nieuwe website GuysAmericanKitchenAndBar.com, die Fieri ongelukkigerwijs blijkbaar niet had geregistreerd als domeinnaam. Zijn eigen website heet GuysAmerican.com.

Twitter avatar BryanMytko Bryan Mytko Guy Fieri didn’t register his restaurant’s domain name, so I picked it up. I think this new menu look great
http://t.co/4wr1KjkQ

Op de site staat de menukaart van Fieri’s restaurant, maar de humoristische beschrijving bij de gerechten zijn verre van complimenteus. Een kom wordt omschreven als ‘bidet’, een biertje smaakt als een ‘uitgewrongen Hawaïaans shirt’ en ergens staat zelfs dat iets smaakt als een ‘ether glazed Marlboro Light’:

Football: The Meal
Warm, broken hamburgers, served in a clear plastic bag enclosed in a larger, black trash bag. Thrown at you from 40 yards.

Honky-Tonky Double Barrel Meat Loaded Blast
A Sammy Hagar lookalike pushes your face into a leather bag filled with oil and if you eat the whole thing, you get to eat a 13 pound burger.”

Au. Of wat te denken van:

The “Hobo Lobo Bordello Slam Jam” Appetizer
we take 38 oz of super-saddened, Cheez-gutted wolf meat, lambast it with honey pickle wasabi and pile drive it into an Ed Hardy-designed bucket. Sprayed with Axe and finished with a demiglaze of thick & funky Mushroom Dribblins.”

Klinkt weinig aanlokkelijk of smakelijk toch? Het is uit de vileine beschrijvingen moeilijk op te maken welke gerechten van de menukaart Mytko precies beschrijft. Maar uit de originele menukaart van Fieri die bol staat van overdreven druk gedoe - “all-natural Creekstone Farm Black Angus beef patty, LTOP (lettuce, tomato, onion + pickle), SMC (super-melty-cheese) and a slathering of Donkey Sauce on garlic-buttered brioche” - word je ook weinig wijs. Het is duidelijk dat Mytko daar de draak mee steekt.

Onderaan de website staat: “If you can eat here, you’re a shark!”. De programmeur zijn site gaat ondertussen online snel het net over, zijn mailbox en twitter timeline stroomt over de reacties. Mytko vermaakt zich er prima mee:

Twitter avatar BryanMytko Bryan Mytko I haven’t had this much fun since the Reagan administration.

Guy Fieri heet de bezoekers welkom op de website van Guy’s American Kitchen and Bar.Guy Fieri heet de bezoekers welkom op de website van Guy’s American Kitchen and Bar.

Zie hieronder de originele menukaart:

Food by