Drie ledematen kwijt en tóch teruggaan naar Afghanistan

Giles Duley. Screenshot uit NBC-filmpje over hem.
Giles Duley. Screenshot uit NBC-filmpje over hem. Giles Duley. Screenshot uit NBC-filmpje over hem.

Fotograaf Giles Duley stapte in februari 2011 in Afghanistan op een landmijn. Hij verloor allebei zijn benen en één arm. Tijdens zijn revalidatie stelde hij zich een aantal doelen. De belangrijkste: teruggaan om zijn fotoproject af te maken.

Twee jaar later is hij inderdaad terug. In Kabul ziet hij elke dag slachtoffers als hijzelf, met het verschil dat sommigen nog veel langer op hulp moeten wachten dan hij destijds. En Duley probeert weer te fotograferen - kan hij dat nog?

“To me, taking a photograph has always seemed an act of professionalism born out of a desire to take the best picture possible, to tell the subject’s story as honestly as I can. It’s when I get home that the photographs really hit me.”

Lees het hele verhaal van Giles Duley bij The Guardian (5.174 woorden, ongeveer 24 minuten leestijd). Hier een bijbehorende fotoserie. En voor wie de zender kan ontvangen: vanavond wordt op Channel 4 een documentaire over Duley uitgezonden.