Die irritante hipsters

Nederland, Amsterdam, 08-05-2012 Johan Fretz, Schrijver / Cabaretier / Muzikant / Presidentskandidaat Fretz 2025 PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS
Nederland, Amsterdam, 08-05-2012 Johan Fretz, Schrijver / Cabaretier / Muzikant / Presidentskandidaat Fretz 2025 PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS Roger Cremers - 2012

GaaN // Debat generatie IK Lit!Johan Fretz, Maurice Seleky Vanavond, 20.00 u, Amsterdam, € 8,50balie.nl

Terwijl de boekenbranche in een diepe crisis verkeert, lijkt er tegelijkertijd een ware hausse aan jonge debuterende schrijvers te zijn die door hun uitgevers als popsterren worden gelanceerd. Schrijven, schrijverschap, voorleesavonden en boekenclubjes zijn hip. Wie zijn deze jonge schrijvers, waar schrijven ze over en representeren zij de stem van hun generatie? Zijn het rolmodellen, smaakmakers, rebellen of is er slechts sprake van een klein groepje Amsterdamse hipsters die enkel en alleen voor hun eigen peergroup schrijven? Het merendeel van deze debuutromans lijkt een afspiegeling te zijn van het privéleven van de jonge schrijver. Is dit ook meteen typerend voor Generatie IK: een generatie die alleen maar over zichzelf kan schrijven? Een debat met Johan Fretz, Maurice Seleky, Wytske Versteeg, Joost de Vries en Olga Kortz.