Cornwell liet ‘vijanden’ schaduwen

Met de rechtszaak die thrillerschrijfster Patricia Cornwell gisteren won is ook een ‘zwarte lijst’ van Cornwell opgedoken. Hierop staan de mensen die Cornwell door een politieman liet schaduwen. De rechtszaak die Cornwell aanspande tegen Anchin, Block & Anchin LLP, het bedrijf dat haar financiën beheerde, leverde haar een kleine 40 miljoen euro op. Anchin, Block

Patricia Cornwell (Foto AP)

Met de rechtszaak die thrillerschrijfster Patricia Cornwell gisteren won is ook een ‘zwarte lijst’ van Cornwell opgedoken. Hierop staan de mensen die Cornwell door een politieman liet schaduwen.

De rechtszaak die Cornwell aanspande tegen Anchin, Block & Anchin LLP, het bedrijf dat haar financiën beheerde, leverde haar een kleine 40 miljoen euro op. Anchin, Block & Anchin LLP zou zonder Cornwells toestemming een conservatieve beleggingsstrategie hebben verruild voor een agressieve.


Ook zou het bedrijf nalatig zijn geweest in het vervullen van een aantal andere verplichtingen, zoals het regelen van vervangende werkruimte voor Cornwell. Hierdoor zou de schrijfster een volledig jaarinkomen hebben misgelopen. Een jaarinkomen dat bij bestsellerschrijfster Cornwell dan meteen neerkomt op ruim elf miljoen euro.

Tijdens de rechtszaak kwam echter ook iets anders naar boven, zo constateert New York Daily News. Cornwell hield de afgelopen jaren een lijst ‘vijanden’ bij en stuurde die lijst naar politieman in Watertown Massachusetts, waar Cornwell een huis bezit. Cornwell verzocht de politieman de mensen op de lijst te schaduwen, omdat zij een bedreiging zouden vormen voor haar veiligheid.

Op de lijst staan onder andere een collega-schrijfster van Cornwell, Kathy Reichs, twee journalisten en een medium. De grootste groep op de lijst werd echter gevormd door voormalige vrienden of werknemers met wie Cornwell al jarenlang geen contact meer had.

Verna Stevens, het medium op de lijst, is nu van mening dat Cornwell het absolute kwaad is. Kathy Reichs, die ook misdaadromans schrijft, zegt dat ze Cornwell nog nooit ontmoet heeft.