Onduidelijkheid over lot Franse familie na ontvoering in Kameroen

De Franse familie die dinsdag werd ontvoerd in Kameroen zou zijn teruggevonden door Nigeriaanse autoriteiten, maar het leger ontkent dat en Parijs kan de berichten niet bevestigen. Eerder vanochtend meldde Kameroen dat de drie volwassenen en vier kinderen waren aangetroffen in een verlaten huis.

Volgens AFP laat het leger van Kameroen weten dat de Fransen in goede gezondheid verkeren en door de autoriteiten in Nigeria worden verzorgd. Ze werden gevonden in het stadje Dikwa (zie kaart), in het noorden van Nigeria nabij Kameroen en op zo’n 100 km van de grens met Niger.

Nadat de kidnapping dinsdag had plaatsgevonden ontstond al het vermoeden dat de gewapende ontvoerders koers hadden gezet richting Nigeria. De Fransen werden in het noorden van Kameroen, nabij de grens met Nigeria, ontvoerd. Ze waren daar op vakantie.


Grotere kaart weergeven