Zoektocht naar lichamen na gasexplosie Kansas City

Firemen and utility workers inspect a building that exploded and caught fire in the Plaza shopping district of Kansas City, Mo., Tuesday, Feb. 19, 2013. (AP Photo/Orlin Wagner)
Firemen and utility workers inspect a building that exploded and caught fire in the Plaza shopping district of Kansas City, Mo., Tuesday, Feb. 19, 2013. (AP Photo/Orlin Wagner) De brandweer doet onderzoek bij het restaurant in Kansas City waar vannacht een grote gasexposie plaatsvond. Foto AP / Orlin Wagner

Speurhonden zoeken na de gasexplosie vannacht in een winkelgebied in de Amerikaanse stad Kansas City, tussen het puin naar de lichamen van vermisten. Bij de explosie afgelopen nacht raakten zeker veertien mensen gewond, waarvan zeven zwaargewond. Een grote brand legde verschillende gebouwen in de as.

De honden zijn getraind in het opsporen van lijken, er worden nog steeds mensen vermist. De oorzaak van de explosie is nog onbekend. Volgens lokale media roken omwonenden een half uur voor de explosie een sterke gaslucht bij een restaurant, en was de lucht volgens getuigen ook na de brand nog uren te ruiken. Volgens de brandweercommandant Paul Berardi duurt het onderzoek naar de oorzaak van de brand nog voort:

“Er zijn aanwijzingen dat er sprake was van een gaslucht, maar we zijn nog bezig met het onderzoek dus we willen daar nu niet over speculeren.”

De politie zei eerst dat een auto betrokken was bij de ontploffing, maar sprak dit later tegen. Volgens andere getuigen waren er bouwwerkzaamheden aan het restaurant waar de brand uitbrak, maar er zouden ook in het gebied zelf gemeentewerkzaamheden bezig zijn.

Tientallen brandweerlieden moesten uitrukken om de flinke brand te bestrijden:

De explosie vond plaats tijdens het happy hour, een tijdstip waarop het druk was in het restaurant en de bar. Alle gewonden hadden botbreuken, brandwonden en ademhalingsproblemen. Een aantal gewonden verkeert nog in kritieke toestand.