Zij niet durft het te vragen

Nederland, Delft, 08-08-2007. Foto Roger Dohmen/Hollandse Hoogte Flexwerken in de supermarkt. Een zg. Flexinspectie van de FNV Jongerenorganisatie. Bij de kassa van de C1000 in de binnenstad wordt een kassiere geinterviewd door actievoerder Paul Ulenbelt, heden kamerlid van de SP. In de supermarktsector krijgt het personeel steeds vaker te maken met tijdelijke flexcontracten, bijvoorbeeld op oproepbasis of nul-uren contracten. Die flexibiliteit kan heel handig zijn als je een bijbaantje hebt en je het prima vindt om op onregelmatige tijden te werken. Maar flexibilisering is niet voor iedereen zo handig. Veel flexwerkers hebben een onzekere positie en krijgen daar weinig voor terug. Geen doorbetaling bij ziekte, geen vaste inkomsten en als je te oud wordt (en dus te duur!), kun je zomaar op straat Foto Roger Dohmen/Hollandse Hoogte
Nederland, Delft, 08-08-2007. Foto Roger Dohmen/Hollandse Hoogte Flexwerken in de supermarkt. Een zg. Flexinspectie van de FNV Jongerenorganisatie. Bij de kassa van de C1000 in de binnenstad wordt een kassiere geinterviewd door actievoerder Paul Ulenbelt, heden kamerlid van de SP. In de supermarktsector krijgt het personeel steeds vaker te maken met tijdelijke flexcontracten, bijvoorbeeld op oproepbasis of nul-uren contracten. Die flexibiliteit kan heel handig zijn als je een bijbaantje hebt en je het prima vindt om op onregelmatige tijden te werken. Maar flexibilisering is niet voor iedereen zo handig. Veel flexwerkers hebben een onzekere positie en krijgen daar weinig voor terug. Geen doorbetaling bij ziekte, geen vaste inkomsten en als je te oud wordt (en dus te duur!), kun je zomaar op straat Foto Roger Dohmen/Hollandse Hoogte