Wat doet deze Amerikaanse reporter toch steeds met z’n hoofd…

Toen de Amerikaanse Gustavo Almodovar zo’n vijf jaar geleden werkte als verslaggever in Florida had hij de gewoonte zijn stand-upjes af te sluiten door zijn hoofd opzij te draaien als hij zijn naam zei. Hij kon niet vermoeden dat een filmpje met al zijn signoffs jaren later viral zou gaan.

Toen de Amerikaanse Gustavo Almodovar zo’n vijf jaar geleden werkte als verslaggever in Florida had hij de gewoonte zijn stand-upjes af te sluiten door zijn hoofd opzij te draaien als hij zijn naam zei. Hij kon niet vermoeden dat een filmpje met al zijn signoffs jaren later viral zou gaan.

Sinds het filmpje eind vorig jaar online ging is het al meer dan een miljoen keer bekeken. Almodovar (46), inmiddels marketingmanager bij een ziekenhuis in Orlando, is er vrij nuchter over:

“Vrienden en collega’s plagen me ermee, maar verder is m’n leven niet erg veranderd. Het is als kauwgum. Mensen zullen er een beetje op kauwen voor ze het weggooien en weer verdergaan.”

Almodovars hoofdbeweging doet wel een beetje denken aan NOS-verslaggever Ferry Mingelen, die ook altijd op een typerende manier met zijn hoofd heen en weer beweegt tijdens zijn stand-upjes. Mingelen was om die reden een dankbaar onderwerp van imitatie door cabaretier Thomas van Luyn: