Vleesverwerker Oss vecht sluiting wegens paardenvlees aan bij rechter

Vleesgroothandel Willy Selten in Oss werd begin deze week gesloten. Foto ANP / Koen van Weel

De maandag gesloten vleesverwerker Willy Selten in Oss wil weer open en heeft een kort geding aangespannen om dat voor elkaar te krijgen. Dat bevestigt woordvoerder en juridisch adviseur van het bedrijf Frank Peters aan Novum. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) sloot het bedrijf na een inval vanwege mogelijke fraude met paardenvlees.

Peters:

“Het bedrijf mag alleen worden gesloten als sprake is van gevaar voor de volksgezondheid. En dat is er niet.”

De Brabantse vleesverwerker wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Het bedrijf verwerkte vermoedelijk paardenkarkassen uit Nederland en Ierland tot vleessnippers en mengde die met rundvleessnippers.

Het kort geding dient morgenmiddag bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in Den Haag.