The Killers en Kings of Leon op Pinkpop - ‘festival heeft probleem’

Pinkpop 2012. Foto ANP/Marcel van Hoorn

The Killers, Jimmy Eat World, Kings of Leon en Green Day staan op het programma van Pinkpop 2013. Dat bleek vanmiddag tijdens de presentatie van de line-up in Paradiso.

De artiesten die te zien zijn op vrijdag: Christopher Green, Andy Burrows, Kodaline, Queens of the Stone Age, Handsome Poets en Netsky Live. De kaartverkoop voor Pinkpop start zaterdagochtend.

The Killers stonden ook in 2009 op Pinkpop:

Op zaterdag staan de volgende namen op het programma: Graveyard, Douwe Bob, Miles Kane, Elite Goulding, Fun, C2C, The Gaslight Anthem, Phoenix, Passenger, The Opposites, Thirty Seconds to Mars en Kings of Leon. Deze band bezocht het festival twee jaar geleden al:

De namen van de zondag: Lianne La Havas, Die Antwoord, Alt-J, Blaudzun, Green Day, The Vaccines, Ben Howard, Triggerfinger, Kensington en Grouplove. Het optreden van Green Day uit 2010:

Jan Vollaard, muziekredacteur van NRC, reageert sceptisch op het programma:

“De line-up is een stuk minder spectaculair dan vorig jaar. De topartiesten die vandaag zijn gepresenteerd kunnen het festival niet dragen. Kings of Leon is al over de top van hun succes. The Killers hebben wel de kwaliteit, maar net als Green Day halen ze het niet niet bij Bruce Springsteen. Een dergelijke topact die genoeg tot de verbeelding spreekt ontbreekt dit jaar. Pinkpop heeft een groot probleem met dit programma.”

Vollaard op Twitter:

Pinkpop 2012 in beeld: