Ook ingekort nog rampzalig slecht

Halle Berry in Movie 43
Halle Berry in Movie 43 .

Movie 43. Regie: Peter Farrelly e.a. Met: Hugh Jackman, Kate Winslet, Anna Faris, Live Schrieber, Naomi Watts. In: 65 bioscopen.

Een man met testikels op zijn strottenhoofd of een vrouw die door haar partner ondergepoept wil worden. Dat zijn voorbeelden van het type humor in de omnibusfilm Movie 43. Veertien regisseurs verfilmden korte sketches die bewust de grenzen van de smakeloosheid opzoeken. Het format grijpt terug op de klassieke sketchfilm Kentucky Fried Movie (1977). Maar anders dan dat voorbeeld werd Movie 43 een flinke flop in Amerika. Daarom is er voor de Europese versie een ander beginsegment gemaakt en is er één sketch gesneuveld. Het maakt Movie 43 ietsje korter en dat is winst.

Het probleem is niet zozeer dat de humor scabreus of smakeloos is, maar eerder dat het moppen zijn waar nauwelijks iets mee gedaan wordt. In de sketch waarin Hugh Jackman met bungelende ballen onder zijn kin een date in een restaurant heeft met Kate Winslet bestaan de grappen eruit dat hij een paar keer zijn ballen per ongeluk in eten doopt of een schaamhaar in de soep valt. Veel meer gebeurt er niet. Producent en coregisseur Peter Farrelly vermoedt dat de film wel heel leuk is voor pubers en blowers. Daar heeft hij een punt.