Kinderboekenschrijver Otfried Preussler overleden

In Duitsland is maandag de bekende kinderboekenschrijver Otfried Preussler overleden. Dat heeft zijn uitgeverij, Thienemann, woensdag gezegd. Preussler was 89 jaar. Hij overleed in zijn woonplaats Prien am Chiemsee. Preussler was een bestsellerauteur die wereldwijd in totaal vijftig miljoen boeken verkocht. Zijn werk werd in 48 talen vertaald. Bekende titels die in Nederland door Lemniscaat

Otfried Preussler (Foto AFP)

In Duitsland is maandag de bekende kinderboekenschrijver Otfried Preussler overleden. Dat heeft zijn uitgeverij, Thienemann, woensdag gezegd.

Preussler was 89 jaar. Hij overleed in zijn woonplaats Prien am Chiemsee.

Preussler was een bestsellerauteur die wereldwijd in totaal vijftig miljoen boeken verkocht.

Zijn werk werd in 48 talen vertaald. Bekende titels die in Nederland door Lemniscaat werden uitgegeven zijn De Kleine Heks, De Kleine Waterman en Meester van de Zwarte Molen, waarvoor hij in 1973 werd onderscheiden met de Europese prijs voor jeugdliteratuur.

De laatste jaren kreeg de auteur ook de nodige kritiek op zijn boeken, vanwege woordkeuze en omschrijvingen die schofferend zouden kunnen zijn voor minderheden.

Preussler kwam in 1923 in Reichenberg, het huidige Tsjechische stadje Liberec, ter wereld.