Ik stel prikkelende vragen

Na twee conservatoriumopleidingen heb ik gewerkt als zangdocent, eventmanager, projectleider en opleidingscoördinator. Tijdens die laatste baan volgde ik een opleiding tot coach en heb ik de universitaire master Organizational Anthropology afgerond.

„Op dit moment heb ik een tijdelijke en parttime opdracht als kwaliteitsadviseur van een hbo-opleiding, maar vanaf juni zoek ik een nieuwe fulltime baan. Hoewel muziek altijd mijn uitlaatklep zal blijven, wil ik professioneel verder als verandermanager, kwaliteitsadviseur, consultant of beleidsmedewerker. De sectoren onderwijs en cultuur liggen gezien mijn achtergrond voor de hand, maar ik sta open voor werk in andere sectoren.

„Ik vind het interessant om na te denken over nieuwe bedrijfsstructuren. Tijdens brainstormsessies ben ik vaak degene die prikkelende vragen stelt om buiten de bestaande kaders te denken. Bij een muziekschool waar ik werkte, bedacht ik bijvoorbeeld dat we de lokalen overdag aan zzp’ers konden verhuren. Dat leverde een enorme bezuiniging op. Op papier klinkt dat misschien niet zo bijzonder, maar in de traditie van die muziekschool was dat het wel.

„Tijdens mijn laatste studie heb ik mij gespecialiseerd in Het Nieuwe Werken. Flexibele werktijden en werkplekken zijn goed voor werkgever en werknemer. Ik zou daarom graag bij een bedrijf werken waar Het Nieuwe Werken al aan de orde van de dag is. Maar ik zou het ook erg leuk vinden om Het Nieuwe Werken zelf in een bedrijf te implementeren. Zo’n nieuwe structuur wordt namelijk niet zomaar een succes, daarvoor moet je eerst heel goed de bedrijfscultuur analyseren.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Marin Rutgers? Mail naar werk@nrc.nl

Wil je weten of Marin een baan heeft gevonden? Kijk volgende week woensdag op nrc.nl/carriere