Dit doen wij voor Syrië

NOVUM25: INZAMELINGSACTIE SYRIE: ZOETERMEER; 19FEB2013 - Gedoneerde kleding uit Groningen en Friesland komt binnen op het centrale inzamelpunt in Zoetermeer. In totaal werd er, in vier weken tijd, tijdens de landelijke inzamelingsactie ClothesDropSyria zo'n 30ton kleding ingezameld op 40 inzamellocatie's waaronder 7 kunstacademies. ClothesDropSyria is een humanitair initiatief van fotograaf Rogier Maaskant. Foto: De gedoneerde kleding op het centrale inzamelpunt in Zoetermeer. Een berg van 6 meter hoog. NOVUM/rm/str. Rogier Maaskant
NOVUM25: INZAMELINGSACTIE SYRIE: ZOETERMEER; 19FEB2013 - Gedoneerde kleding uit Groningen en Friesland komt binnen op het centrale inzamelpunt in Zoetermeer. In totaal werd er, in vier weken tijd, tijdens de landelijke inzamelingsactie ClothesDropSyria zo'n 30ton kleding ingezameld op 40 inzamellocatie's waaronder 7 kunstacademies. ClothesDropSyria is een humanitair initiatief van fotograaf Rogier Maaskant. Foto: De gedoneerde kleding op het centrale inzamelpunt in Zoetermeer. Een berg van 6 meter hoog. NOVUM/rm/str. Rogier Maaskant

Het lijkt een vuilnisbelt, maar dat is het niet. Dit is wat wij doen voor Syrië: kleding inzamelen. De gedoneerde kleding vormt bergen van zes meter hoog in dit inzamelpunt in Zoetermeer. De landelijke inzamelactie ClothesDropSyria heeft in vier weken tijd zo’n dertig ton kleding opgeleverd voor oorlogsslachtoffers in Syrië. Het humanitaire initiatief van fotograaf Rogier Maaskant werd op 13 januari op Facebook gezet. ClothesDropSyria vraagt Nederlanders kleding en dekens in te leveren bij inzamelpunten. Vandaar gaan de goederen naar de haven van Rotterdam. Per boot gaat dan alles naar Turkije, waar een Turkse hulporganisatie de spullen met vrachtwagens naar Syrië brengt. De eerste container met hulpgoederen is al in Syrië afgeleverd. De oorlog in Syrië duurt nu al bijna twee jaar. Er zijn al 70.000 doden gevallen. Volgens de Verenigde Naties hebben zo’n vier miljoen mensen in Syrië humanitaire hulp nodig.

Voor meer informatie over de actie: kijk op facebook.com/ClothesDropSyria