De verdwaalde olijf is de enige wanklank

Het bedrijfsrestaurant van Vodafone heet Club 11, naar de roemruchte club die tot 2008 op de bovenste verdieping van het inmiddels gesloopte Post CS-gebouw zat. Niet dat de Vodafone-medewerkers hier elke nacht feesten, maar het uitzicht rondom is bijna net zo spectaculair als in Club 11. Voor wie geen zin heeft om uit het raam te staren, is er ook een tafelvoetbaltafel. Verder vind je overal onverwachte hoekjes en zitjes. Er wordt hier namelijk ook mobiel gewerkt en vergaderd.

De eetcounter biedt een ruime keus. Maar er zijn geen kroketten te vinden. „Het bleek hier ingewikkeld om frituurbakken te bouwen”, legt horecamanager Robert Hendriks uit. „Zonder frituurpan kun je ook genoeg lekkers maken.”

Zelf kiezen we een broodje humus met gegrilde groenten en een glas vers sinaasappel-aardbeiensap. Een lekkere lunch voor een billijke prijs: 4,45 euro. Enige wanklank is de verdwaalde olijf tussen de gegrilde groenten.

Marcom-specialist Jacqueline is fan: „Het uitzicht geeft zo’n gevoel van vrijheid. En het eten is gezond en lekker.” Marketingmanager Luuk is het met haar eens: „Fijn sfeertje hier en lekker eten voor een redelijke prijs. De espresso is ook al zo lekker.” Toch is niet iedereen die we spreken lyrisch. „Het is vaak te druk”, zegt consultant Erik. „De warme maaltijden vind ik lauw en smakeloos. Eigen eten kan ik niet naar mijn werk meenemen, want er is hier geen magnetron. Ik haal mijn lunch liever buiten de deur.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl