Stunt in Champions League: Milan wint met 2-0 van Barcelona

Sulley Ali Muntari viert zijn treffer tegen Barcelona. Foto AFP / Alberto Lingria

AC Milan heeft in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League vanavond met 2-0 gewonnen van Barcelona. Kevin-Prince Boateng en Sulley Ali Muntari waren na rust trefzeker voor de Milanezen.

Door het pijnlijke verlies is Barça, dat het toernooi de afgelopen vier jaar twee keer wist te winnen, ver verwijderd van een plek bij de laatste acht. Barcelona leek de wedstrijd in de eerste helft nog aardig onder controle te hebben. De Spanjaarden hielden de thuisploeg ver weg van het eigen doel, al creëerden ze zelf ook bar weinig kansen. Stephan El Shaarawy leek er namens Milan even gevaarlijk uit te komen, totdat hij de bal in zijn haast te ver voor zich uitspeelde.

Na rust kwam Milan via een controversieel doelpunt op voorsprong. Boateng kreeg de bal via de arm van zijn ploeggenoot Cristian Zapata voor zijn voeten en aarzelde geen moment. Met het inbrengen van Alexis Sanchez als extra aanvaller probeerde Barcelona het tij te keren, maar de schade werd juist alleen maar groter. Tien minuten voor tijd bepaalde Muntari de eindstand na een mooie assist van El Shaarawy.

Milan werd vorig jaar in de kwartfinale van de Champions League door Barcelona uitgeschakeld. De Italiaanse club kwam na de winst in 2007 nooit meer verder dan de laatste acht. Barcelona werd de laatste vijf jaar nooit voor de halve finale uitgeschakeld.

Galatasaray thuis niet voorbij Schalke

De andere achtste finale van vanavond, tussen Galatasaray en Schalke 04, eindigde in 1-1. Burak Yilmaz opende al na twaalf minuten de score voor de Turken. Jermaine Jones maakte op slag van rust de gelijkmaker. Bij Galatasaray speelde Wesley Sneijder alleen de eerste helft mee. Bij Schalke werd Klaas-Jan Huntelaar een kwartier voor tijd gewisseld.

De wedstrijdverslagen zijn van persbureau Novum.