Belgische Prins Laurent gewond na ski-ongeval - ‘niet ernstig’

De Belgische prins Laurent raakte gewond bij een ski-ongeval. Zijn verwondingen vallen mee. Foto EPA / Jorge Dirkx

Bij een ski-ongeval in het Oostenrijkse Lermoos is de Belgische prins Laurent gewond geraakt. De Oostenrijkse krant Tiroler Tageszeitung meldt dat de prins ‘zwaargewond‘ zou zijn, maar volgens het Belgische koninklijk paleis is de situatie niet ernstig. Wel zou hij nog enkele onderzoeken moeten ondergaan in het ziekenhuis.

Volgens de Oostenrijkse krant zou de broer van kroonprins Filip vooral in de buikstreek gewond zijn geraakt en zou hij sinds gistermiddag worden behandeld in het ziekenhuis van Innsbruck. De persdienst van het Belgisch koninklijk paleis laat aan Belgische media weten dat het allemaal wel meevalt. Laurent zou wel gevallen zijn en verwondingen hebben opgelopen, maar hij zou zelf naar het ziekenhuis zijn gegaan en niet in levensgevaar zijn.

Update 12.00 uur
Het Koninklijk Paleis bevestigt dat Laurent nog in een ziekenhuis ligt. Hij heeft ‘inwendige bloeduitstortingen’ en heeft meer onderzoek nodig. Over het ongeluk zelf kon de zegsvrouw van het Koninklijk Paleis niets vertellen.

De derde nakomeling van de Belgische koning Albert II en koningin Paola is volgens de Tiroler Tageszeitung een vaste klant in Hotel Post in Lermoos. Deze week zou hij er samen met zijn vrouw en drie kinderen een week vakantie vieren.

Afgelopen zondag was het precies een jaar geleden dat de Nederlandse prins Friso tijdens de jaarlijkse wintersportvakantie van de Oranjes in het Oostenrijkse Lech werd bedolven onder een lawine. De prins liep door het ongeluk zware hersenschade op door zuurstofgebrek en ligt nog altijd een ziekenhuis in Londen.