Alles komt aan bod in de zelfstandigengids

Boek

Alles komt aan bod in de zelfstandigengids

ZZP 2013 – Handboek voor Zelfstandingen, Thijs van den Boomen, 25 euro

Je kunt natuurlijk denken: o, daar heb je Thijs van den Boomen weer met zijn handboek voor zelfstandigen. En ja, ieder jaar is het weer raak met een herziene editie. Een leuke melkkoe voor uitgever en schrijver. Maar wat is een handboek waard als er geen updates zijn? En het is alleen maar een melkkoe omdat het echt nuttig is. Van belastingen tot aansprakelijkheid, van cashflow tot goodwill en van pensioen tot lol. Alles komt aan bod in het boek waarvan de eerste editie in 1996 verscheen onder de titel Handboek Freelancen. Niemand zal zich door alle 350 pagina’s aangesproken voelen, daar is ‘de zelfstandige’ een te algemene omschrijving voor. ZZP 2013 is dan ook een naslagwerk, met handige index en een overzichtelijke lijst adressen en literatuur.